Posted on

Kantarionovo ulje

Kantarion ili gospina trava je višegodišnja zeljasta biljka sa vrlo razgranatim korijenom. Ima usoravnu stabljiku te može narasti do metar visine. Njeni žuti cvijetovi cvatu od svibnja do rujna. Kemijski sastav gospine trave dobro je proučen.

Kantarionovo ulje se radi od cvijeta gospine trave te maslinovog ulja. Konkretno mi koristimo najbolje ekstradjevičansko maslinovo ulje domaće proizvodnje.

Gospina trava posjeduje antibakterijsko i antivirusno djelovanje, no u današnje vrijeme, najpoznatija je upotreba kantarionovog ulja kod borbe protiv depresije ali o tome kasnije.

Izuzetno dobro djeluje na kožu te je zbog toga kantarionovo ulje izvrsno za mazanje kožnih infekcija, opeklina kao i bora. Još se mogu mazati kraste, osipi, hemeroidi i vene.

Kako Koristiti Kantarionovo Ulje

Kao što smo već napomenuli postoji velik spektar oboljenja i ozljeda gdje se kantarionovo ulje može nanositi mazanjem direktno na mjesto oboljenja ili ozljedu.

Za žene je korisno kod kroničnih upalnih procesa genitalnih organa ostaviti cijeli tampon da upija ulje 20 minuta te ga onda primijeniti kao inače. Treba ga mijenjati 3 puta dnevno.

Na taj način se mogu uspješno tretirati gljivična, bakteriološka i neka virusna oboljenja.

Kantarionovo Ulje Za Depresiju

Depresija postaju sve veći problem za mnoge ljude u zapadnom svijetu. Ako se uzima pravilno izrazito je učikovita u lječenju slabe do srednje jake depresije.

Klinička ispitivanja s ekstraktima kantariona bila su uglavnom usredotočena na njegove učinke na oboljele od depresije, no bilo je i studija usredotočenih na senzorske poremečaje, kronični umor i predmenstrualni sindrom.

U 23 ispitivanja sudjelovala su ukupno 1757 pacjenta s depresivnim poremečajem. Rezultati su pokazali da pripravci gospine trave u kratkom vremenu pridonose liječenju slabe do srednje jake depresije. Ustanovljeno je da su pripravci gosipine trave jednako učikoviti kao i standardna sredstva protiv depresije.

No zbog premalog broja pacijenata to nije dovoljan dokaz da bi se reklo da je kantarion dobar kao i standardni ljekovi u borbi protiv depresije.

Kao i večina ljekova ni ovo ulje ne djeluje trenutno već je vrijeme početka djelovanja je 3-6 tjedana ovisno o vašem organizmu i mentalnom stanju.

No treba napomenuti da su znanstvena istraživanja potvrdila da postoje negativne interakcije ako se koristi kantarionovo ulje u kombinaciji s određenim ljekovima za lječenje depresije.

Najčešće se javljaju problemi s probavnim traktom, a moguće su i vrtoglavica i umor. Također treba paziti da se nakon nanošenja kantarionovog ulja na kožu ne izlažemo suncu.

Najsigurnije je da se konzultirate s Vašim liječnikom prije uzimanja kantariona.

Kako Naručiti Naše Kantarionovo ulje

Naša ulja je moguće naručiti ispunjavanjem formulara na dnu ove stranice ili pozivom na broj 099 6808 465. Ukoliko se odlučite na narudžbu formularom, detaljno upišite vaše podatke i vašu željenu narudžbu.

Ukoliko naručujete mobitelom imajte podatke potrebne za slanje poštom pri ruci (kao što su ime, prezime, adresa itd.).

Ukoliko imate bilo kakva pitanja kontaktirajte nas na već spomenuti broj mobitela ili putem kontakt obrasca na ovom linku.

Bez obzira na koji način narudžbe se odlučili mi ulja šaljemo Hrvatskom poštom te vi paket plaćate pouzećem. To znači da proizvod plaćate tek kada ga dobijete.

Dostavit će vam ga poštar na kućnom pragu ili ćete dobiti obavijest i pokupiti ga u obližnjem poštanskom uredu.

Ukoliko se odlučite za narudžbu formularom, imajte na umu da email nije obavezan, no mi vam putem njega možemo u budućnosti slati razne popuste i promotivne materijale

Primjerice: 1x ulje od smillja 5 ml, 3x kantarionovo ulje 100 ml.

Reference:

Barnes, J., Anderson, L. A. i Phillipson, J. D. (2010). St John’s wort (Hypericum perforatum L.): a review of its chemistry, pharmacology and clinical properties. Journal of Pharmacy and Pharmacology, 53(5), 583-600.

Rahimi, R. i Abdollahi, M. (2012). An update on the ability of St. John’s wort to affect the metabolism of other drugs. Expert Opinion on Drug Metabolism&Toxicology, 8(6), 691-708.

Sarris, J. (2013). St. John’s Wort for the Treatment of Psychiatric Disorders. Psychiatric Clinics, 36(1), 65–72.

Stojanović, G., Đorđević, A. i Smelcerović, A. (2013). Do Other Hypericum Species Have Medical Potential As St. John’s Wort (Hypericum perforatum)? Current Medicinal Chemistry, 20(18), 2273-2295.

Gospina trava (kantarionovo ulje) – djelovanje, uporaba i načini primjene